Ana Sayfa > Okulumuz Hakkında

Afşin Borsa İstanbul Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Telefon : 0344 511 53 21
Belgegeçer : 0344 511 53 21
Eposta Göndermek için tıklayınız
WEB https://afsinticaretlisesi.meb.k12.tr
Adres : AFŞİNBEY MAH. ÖĞR.FEVZİ ÖZGÜL CAD. AFŞİN BORSA İSTANBUL MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ BLOK NO: 9A İÇ KAPI NO: 3 AFŞİN / KAHRAMANMARAŞ
VİZYON : Öğrencinin eğitim ve öğretimin merkezinde bulunduğu, işbirliği içinde kolektif çalışan, eğitim kadrosu ile, geleceği elinde tutabilen bir eğitim ortamında daha coşkulu, anlamlı ve mutlu yarınlara hazırlamak. Okulumuzun Amacı: Türk Milli Eğitiminin genel amaç ve temel ilkeleri doğrultusunda; Öğrencileri ilgi, istidat ve kabiliyetleri istikametinde yetiştirerek çalışma hayatı ve yüksek öğrenime hazırlamak, Öğrenciye, Atatürk ilkelerine ve inkılaplarına, Türkiye Cumhuriyeti Anayasasına ve demokrasinin ilkelerine uygun olarak haklarını kullanabilme, görevlerini yapabilme ve sorumluluklarını yüklenebilme bilincini kazandırmak. Öğrencinin milli kültür değerlerini tanımasını, takdir etmesini, çevrede benimsemesini ve kazanmasını sağlamak, Öğrenciyi topum içerisindeki rollerini yapan, başkaları ile iyi ilişkiler kuran, işbirliği içinde çalışabilen, çevresine uyum sağlayabilen iyi ve mutlu bir vatandaş olarak yetiştirmek.
MİSYON : Kendini gerçekleştirme bilincine ve olumlu benlik algısına sahip, kendine güvenen, pozitif düşünebilen, gelişime ve değişime açık, ileriye yönelik olumlu hedefleri olan, kendini çağın şartlarına ve gereklerine adapte edebilen, başkalarının yaşam haklarına saygılı, Ülkesini ve milletini seven mutlu bireyler yetiştirebilmek. Gençlerimizi dünyasının gereksinim duyduğu mesleklere; bu mesleklerin gerektirdiği her türlü bilgi ve becerilerle donatarak, geleceğe umut ve güvenle bakabilmelerini sağlayan bir eğitim öğretim ortamı sağlamaktır.
BAŞARILAR : Okulumuz yüksek öğrenime %80 oranında öğrenci göndermiştir.

Öğretmen :25
Öğrenci :402
Derslik :20
Çok Amaçlı Salon :2
Mesleki Uygulama Labaratuvarı :5
Fizik Laboratuvarı :1
BT Sınıfı :1
Kütüphane :1
Kütüphane Kitap Sayısı :1050
Yatakhane Koğuşu :74
Yemekhane :1
Revir:2
Öğretim Şekli :Normal
Saatler : 08.00 - 15.55
Bağlantı : ADSL
Yabancı Dil : İngilizce
Isınma : Doğalgaz-Kalorifer
Servis : Her 15 dakikada bir servis vardır.
Ulaşım : Halk Otobüsü
Yerleşim Yeri : Afşin İlçe Merkezi
İl /İlçe Merkezine Uzaklık : İl merkezine 138 km uzaklıktadır. İlçe merkezinde bulunmaktadır.
Kontenjan Bilgileri : 102
Okulun Sınav Başarı Durumu : %70
Sportif Etkinlikler : Satranç, Futbol, Voleybol, Masa Tenisi Turnuvası yapılmaktadır.
Bilimsel Etkinlikler : Kompozisyon Yarışmaları
Proje Çalışmaları :
Yazdır :